h

Steunpakket zzp’ers tegen coronavirus

14 maart 2020

Steunpakket zzp’ers tegen coronavirus

Naast de grote zorgen die iedereen heeft over het Corona virus, en de grote bedrijven en instellingen die in zwaar weer zitten, raakt deze crisis ook de tienduizenden kleinere zelfstandige zzp’ers. Zoals in de culturele en creatieve sector. Door annuleringen van theaters, podia en andere zalen verliezen zelfstandige muzikanten, muziekdocenten, dansers, acteurs, technici, geluidsmensen, enz., van het ene op andere moment inkomen. Vaak hebben zij geen buffer en is het eigen risico... Er dreigt een ramp voor velen.

In een spoeddebat over de Corona-maatregelen heeft de Tweede Kamer donderdag ingestemd met een speciaal steunpakket voor de culturele sector. De motie hierover werd ingediend door D66, Groen Links, PVDA, PVDD, Denk en 50plus, gesteund door SP. Tegen waren PVV en SGP... Lees hier de uitslag.

De SP wil dat het kabinet aan de slag gaat met plannen om de economie te stimuleren. SP-Kamerlid Mahir Alkaya: ‘Tijdens de vorige crisis verdwenen 365.000 banen. Zodra er door het coronavirus banen verloren dreigen te gaan dan moet het kabinet mensen – werknemers en zzp’ers – helpen. En als er economische gevolgen zijn dan moeten kleine ondernemers worden beschermd. We zijn de vorige crisis nog niet vergeten.’

Reactie toevoegen

U bent hier