h

Samen sterk tegen het coronavirus

21 maart 2020

Samen sterk tegen het coronavirus

'Alle zorgverleners verdienen onze grote waardering voor de enorme inzet die ze op dit moment leveren om de gevolgen van het coronavirus op te vangen. We weten dat de druk nu al enorm is, bij de GGD, het RIVM, bij huisartsen en in ziekenhuizen. Onze zorgverleners verdienen zoveel mogelijk steun bij alles wat ze doen en wij wensen hun heel veel sterkte en succes. Nu en ook de komende weken,' zegt SP-Kamerlid Maarten Hijink.

Dagelijks stromen bij de SP de meldingen binnen van zorgverleners die zonder bescherming hun werk moeten doen of die bijna zonder zitten. Zorgverleners verdienen alle steun die mogelijk is. Want zij zijn de mensen die in de frontlinie staan, die zo goed mogelijk zorgen voor de mensen die ziek worden. Ze moeten zich geen zorgen hoeven maken of er wel voldoende materialen zijn om het werk goed en gezond te kunnen blijven doen.

De banken lijken in deze coronacrisis coulant te gaan zijn met financieringen. Dan heeft men blijkbaar toch iets geleerd van de bankencrisis in 2008. Maar het is nu ook aan de grote bedrijven om kleur te bekennen. Zij hebben de afgelopen periode in ons land miljarden winsten gemaakt. Deze winst moet nu ingezet worden. Dan maar even geen uitkering aan de aandeelhouders. Al deze miljarden moeten gebruikt worden om deze crisis te overwinnen.

De SP wil dat er aandacht is voor mensen in kwetsbare groepen en beroepen die door de coronacrisis inkomsten mislopen. En daardoor hun basisvoorzieningen niet meer kunnen betalen, zoals voedsel, huur, hypotheek, gas, water, elektra enz. We willen dat er direct noodfondsen beschikbaar komen. Ook voor b.v. kleine zelfstandigen en zzp’ers, flexwerkers, uitzendkrachten, dak- en thuislozen, enz. We moeten omkijken naar de meest kwetsbaren in deze crisis.

Bekijk hier de persoonlijk boodschap van Lilian Marijnissen.

Lees hier meer over de standpunten van de SP over deze coronacrisis.

Het coronavirus raakt onze samenleving hard. We wensen iedereen veel sterkte in deze moeilijke en onzekere tijd!

Reactie toevoegen

U bent hier