h

Protest tegen gevaarlijke kerncentrale Tihange

2 juni 2017

Protest tegen gevaarlijke kerncentrale Tihange

Op zondag 25 juni 2017 protesteren mensen uit Nederland, Duitsland en België van 14 tot 16 uur voor de onmiddellijke sluiting van de gevaarlijke kerncentrale in Tihange, vlak over de grens bij Maastricht. Deze is zwaar verouderd en kent vele mankementen. Het protest bestaat uit het vormen van een menselijke ketting. De SP roept op om aan dit protest deel te nemen.

Als er een grote ramp gebeurt moeten mogelijk 100.000 mensen vluchten en is een groot gebeid zo´n 200 jaar lang onbewoonbaar. SP’ers en sympathisanten die meer over Tihange willen weten, kunnen via via de landelijke SP in Amersfoort een informatiepakket aanvragen. De kettingactie voor sluiting van de kerncentrale van Tihange blijft niet tot Limburg beperkt. Het is een menselijke ketting van 90 km lang tussen Aken, Maastricht, Luik en Tihange.

Vanuit 14 plaatsen in het land organiseert milieuorganisatie WISE busvervoer naar de actie. Op de SP site www.sp.nl staat een link waar je je kunt opgeven. De helft van de buskosten krijg je terug van de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier