h

SP tegen verspilling 500 miljoen aan zorgreclame

11 december 2014

SP tegen verspilling 500 miljoen aan zorgreclame

Er zijn in Nederland 9 zorgverzekeraars die in totaal onder zo’n 40 verschillende namen verzekeringen aanbieden. Zo wordt 500 miljoen verspilt aan reclames en overstapcadeautjes. Maar wat als dat geld nu eens besteed wordt aan goede zorg en een lagere premie?

De SP heeft een alternatief ontwikkeld: De Landelijke Zorgvoorziening. De zorgverzekeraars worden omgevormd tot één publieke organisatie die de basisverzekering in handen heeft. Daarmee verdwijnt de marktwerking uit de zorgverzekering.
De premies kunnen zo omlaag, de kwaliteit van de zorg omhoog en de macht van de zorgverzekeraars wordt gebroken.

Door de zorgverzekering weer publiek te regelen brengen we de zorg terug waar het hoort: bij de mensen en de professionals.
De professionele autonomie wordt hersteld omdat artsen en specialisten de zeggenschap terugkrijgen om te bepalen welke behandeling en medicatie wordt voorgeschreven. Zij worden niet meer via de contracten met zorgverzekeraars gedwongen om af te wijken van hun (medische) beroepseer.

Ook voor alle verzekerden is het goed nieuws: Niet de zorgverzekeraar zal kiezen waar je zorg krijgt, dat doe je zelf.
En het uitsluiten van verzekerden die hoge kosten met zich mee kunnen brengen, zoals chronisch zieken, oud-kankerpatiënten en ouderen, is afgelopen.

De Landelijke Zorgvoorziening is er voor iedereen.

Ergert u zich ook zo aan de televisiespotjes van zorgverzekeraars? Vindt u het ook zonde dat zij ieder jaar 500 miljoen euro aan reclame en klantenbinding uitgeven?

Maak een einde aan de verspilling van zorggeld!

Kom in actie, stop de reclame in de zorgverzekering 
(klik op de link, al 30.000 emails verstuurd!) 

Meer op informatie op deze actiesite: https://sp.nl/stopzorgreclames

Reactie toevoegen

U bent hier