h

OV zwartboek voor beter vervoer aangeboden aan gedeputeerde Kramer

18 februari 2013

OV zwartboek voor beter vervoer aangeboden aan gedeputeerde Kramer

Vorige week woensdag zijn de openbaar vervoer reakties in een zwartboek aangeboden aan gedeputeerde Kramer door SP statenlid Fenna Feenstra. Bij het OV meldpunt van de SP statenfractie zijn veel klachten binnen gekomen. Sinds de nieuwe dienstregeling van 9 december jl. gaat er van alles mis met het openbaar vervoer, o.m. vervallen ritten, vervallen lijnen, slechte aansluitingen, prijsverhogingen, ontevredenheid over functioneren Opstapper, OV chip problemen enz.

Fenna Feenstra: “Mensen moeten naar hun werk kunnen, scholieren moeten op tijd op school kunnen komen en ouderen moeten hun huis uit kunnen. Dat willen wij bereiken met deze actie.”

De reakties van reizigers, ouders enz. zijn gebundeld in een zwartboek en aangeboden aan gedeputeerde Kramer. Op een overzichtskaart van Fryslân werd aangegeven waar de meeste klachten vandaan kwamen en de grootste knelpunten lijken te zitten.

Met een wijziging in de dienstregeling per 1 april hoopt de SP dat de meeste problemen zullen worden opgelost. En ook dat deze oplossingen toekomstbestendig zijn.

Net als de afdeling SP Dongeradeel hebben ook andere SP afdelingen in de provincie actie gevoerd rondom dit onderwerp. Mensen konden met een ansichtkaart "Groeten uit onbereisbaar Fryslân" de actie ondersteunen.

Er zijn honderden kaarten bij de fractie binnen gekomen, maar de actie loopt nog door. Over een paar weken zal bekend worden gemaakt hoeveel mensen via de ansichtkaart hebben gepleit voor goed OV in Fryslân.

Zwartboek OV (pdf bestand)

U bent hier