h

Groot succes protestmars: massale steun voor de Sionsberg

12 december 2011

Groot succes protestmars: massale steun voor de Sionsberg

De protestmars tegen het afslanken van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum is een groot succes geworden. Maar liefst 5000 mensen liepen mee voor de actie Red de Sionsberg.

Ze laten daarmee overduidelijk zien dat de regio een volwaardig ziekenhuis ondersteunt en wil behouden. Ook SP Dongeradeel was present.

Iedereen kon zich verzamelen bij de actietent bij het ziekenhuis, waar de laatste petities konden worden ondertekent bij een kop warme chocolademelk en kerstkrans.


Verzamelen bij De Sionsberg en warme choco met krans.

Er waren vertegenwoordigers van alle 5 gemeenten in Noordoost Friesland, inclusief Ameland, Schiermonnikoog en De Marne in de provincie Groningen. Hierna ging de lange stoet door Dokkum richting stadhuis. Dit onder aanvoering van initiatiefnemer Taeke Visser en voorzitter medische staf Hilde Royen. Op het plein voor het stadhuis verzamelden zich de duizenden sympathisanten, het plein was zowaar te klein.


Verzamelen op het plein en toespraak Martijn Mollers.

Na een toespraak van chirurg Martijn Mollers werden de 20.000 petities aangeboden aan burgemeester Waanders. Christian Krappel, directeur van de Sionsberg, was wel aanwezig maar grote afwezige was Diana Monissen van De Friesland/Achmea zorgverzekeraar. Maar zij kunnen dit overduidelijke signaal van de bevolking nu natuurlijk niet meer negeren ... !

Red de Sionsberg

U bent hier