h

Armoede werkt niet manifestatie op 10 december in Den Bosch

5 november 2011

Armoede werkt niet manifestatie op 10 december in Den Bosch

Op zaterdag 10 december organiseert de SP, samen met de PvdA, de Abvakabo, de Bijstandsbond, Landelijke Cliëntenraad, Platform Verontruste Ouders, Walk of Shame, Rekening Retour, Terug naar de Bossen en anderen de manifestatie ‘Armoede werkt niet’. We moeten samen een vuist te maken tegen de forse bezuiniging op mensen met een beperking! Het wordt georganiseerd in de Brabanthallen in Den Bosch.

De manifestatie 'Armoede werkt niet' wordt voor de tweede keer gehouden. De eerste manifestatie werd door ruim 1500 mensen bezocht en was een opmaat naar groeiend verzet. In de maanden erop kwam er steeds meer verzet tegen de maatregelen voor ontmanteling van de sociale werkplaatsen, met als resultaat dat de gemeenten juni 2011 massaal de plannen van de regering afwezen.

Wat:
Manifestatie om te protesteren tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, jonggehandicapten, bijstandsuitkeringen, passend onderwijs, de zorg etc. etc.

Wanneer:
Zaterdag 10 december 2011 van 13:00 – 16:00 uur

Waar:
Congrescentrum 1931 (Brabanthallen in Den Bosch), Oude Engelseweg 1 in Den Bosch

Wie:
Emile Roemer (fractieleider SP), Job Cohen (fractieleider PvdA) en Agnes Jongerius (voorzitter FNV). Presentatie: Carrie. Optredens van Spic ‘n Span (swingband), Harry Slinger (van Drukwerk), Sjaak Bral (cabaretier). Daarnaast verhalen van mensen uit de sociale werkvoorziening, chronisch zieken, jonggehandicapten en bijstandsgerechtigden.

Verder:
Muziek, gezelligheid, activiteiten voor kinderen, op de foto etc.

Vervoer:
Wanneer er genoeg animo is wordt er centraal door de landelijke SP busvervoer geregeld.
U kunt uw gegevens hier invullen: www.armoedewerktniet.nl/busvervoer

www.armoedewerktniet.nl

U bent hier