h

Actie tegen 76% OZB verhoging in Dokkum

25 juni 2008

Actie tegen 76% OZB verhoging in Dokkum

Op zaterdag 21 juni in Dokkum liet ook de SP - tussen de verscheidene fanfare- en majorettekorpsen - van zich zien en horen. Onder het oog van burgemeester Baas werd in de aanloop tot de raadsvergadering van donderdag 26 juni nogmaals de aandacht gevestigd op zijn voorstel om de OZB belasting in 4 jaar met 76% te verhogen voor enkel de particuliere woningbezitters.
SP actie tegen OZB verhoging Dongeradeel
De OZB flyer en de ZO krant worden uitgedeeld.
Wat opviel tijdens het uitdelen van de flyers en de gesprekken met bewoners van de gemeente Dongeradeel: hoe weinig bekend dit voornemen van de burgemeester is. Regelmatig waren er mensen die voor het eerst van dit voornemen vernamen, dat burgemeester Baas politiek tactisch precies naar voren bracht in de weken dat al veel mensen op vakantie of in de ban waren van Europees kampioenschap voetbal.

Hierdoor kreeg de SP het idee, dat het behandelen van het voorstel in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 juni niet meer is dan een formaliteit. Dit is mede ook gestoeld op het uitblijven van elke vorm van reactie van de andere politieke partijen in de gemeenteraad van Dongeradeel, nadat zij gevraagd zijn om hun mening te geven op de voorstellen van burgemeester Baas.
SP actie tegen OZB verhoging Dongeradeel
Overleg tijdens de OZB actie.

Des te meer reden voor de SP om de bewoners van de gemeente Dongeradeel op te roepen om vooral aanwezig te zijn bij de behandeling van de voorstellen in de gemeenteraad. Als het al nodig is om de OZB belasting te verhogen, terwijl deze niet zoveel verschilt van de NOFA gemeenten als het voorstel van burgemeester Baas wil doen geloven, dan zou het ook een waarnemend burgemeester sieren de bevolking eerlijk voor te lichten en haar een kans te geven haar mening daarop te uiten. Maar dat is klaarblijkelijk vragen om te eerlijke gemeentepolitiek, waarover in de wandelgangen van het gemeentehuis over de ruggen van de bevolking van de gemeente Dongeradeel besloten is.
SP actie tegen OZB verhoging Dongeradeel
Uitdelen van info-materiaal bij het gemeentehuis.

Hierdoor heeft de SP de taak van de gemeenteraad op zich genomen en de bevolking wel geïnformeerd en opgeroepen om haar stem te laten horen. Het was daarmee een nuttige actie van de SP in Dokkum op zaterdag 21 juni.

Update: de actie had succes, de OZB verhoging gaat voorlopig NIET door!

SP actie tegen OZB verhoging Dongeradeel
Na de actie in Dokkum even uitrusten op een terrasje.

U bent hier