h

Agnes Kant komt naar N.O. Friesland

8 februari 2008

Agnes Kant komt naar N.O. Friesland

Persbericht
Agnes Kant, Tweede Kamerlid voor de Socialistische Partij houdt een tweedaagse Frieslandtour. Op donderdag 21 februari is zij te gast bij de afdeling Noordoost Friesland . Hier brengt Agnes een werkbezoek aan enkele instellingen en organisaties.
Auke Veenstra, voorzitter van de SP-afdeling Noordoost Fryslân: “Wy ha har in kar jûn út ferskate mooglikheden, lykas Jongerein (Jeugd en alcohol), ûnderwiisefterstân, in besykje oan Talant yn Kollum of de Kruidhof yn Bûtenpost, Trion yn Kollum. Mar troch drokte is noch net bekend, wat hja dwaan sil”.

Na de werkbezoeken is er ’s avonds een openbare bijeenkomst.
Agnes Kant zal dan ingaan op de zorg, het onderwerp dat zij behartigt in de Kamer. Daarbij zal zij vooral de uitholling van de thuiszorg aan de kaak stellen, zoals o.m. verlies van vaste hulp voor de cliënten, ontslag van medewerkers of slechtere contracten, achteruitgang in de kwaliteit als gevolg van meer marktwerking.
Agnes Kant hierover:
“Het kabinet is doof voor de noodkreet van werkers in de zorg en voor de gevolgen voor mensen”.
Naast de zorg bespreekt het Kamerlid ook de actuele landelijke politiek en de plaats van de SP daarin. Wat maakt het verschil.
Natuurlijk kan het publiek volop vragen stellen en met haar in discussie gaan.
De aanwezigen kunnen deze avond ook kennis maken met Farshad Bashir, het jongste Kamerlid ooit. Hij zal in een interview door Agnes Kant aan de tand worden gevoeld over zijn Kamerlidmaatschap, verleden, Friesland en zijn ervaring als voormalig gemeenteraadslid in Leeuwarden.
De ontmoeting met Agnes vindt plaats in:
zalencentrum “De Schakel” , Voorstraat 15,in Buitenpost, vanaf half acht ’s avonds.

Komt allen!

U bent hier