h

Scholing "Politieke Basisvorming" voor leden

7 januari 2008

Scholing "Politieke Basisvorming" voor leden

In de eerste plaats willen we jullie allemaal het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar, een nieuw begin. Dat geldt ook wel een beetje, denken we, voor onze afdelingen en de vele nieuwe leden. Daarom willen we de SP leden van de afdelingen “De Twa Dielen” en “Noordoost Fryslân” van harte uitnodigen voor de gratis scholing "Politieke Basisvorming". Het betreft een driedelige scholing in de vorm van gespreksavonden op 11 februari, 3 maart, 24 maart van 19.30 uur tot 22.00 uur. De begeleiding wordt verzorgd door Auke Veenstra uit Surhuizum. Opgave kan t/m 17 januari a.s. bij de afdeling. Doe mee!

Wij kunnen jullie deze “scholing” echt aanbevelen, omdat uit ervaringen in andere afdelingen blijkt, dat men vol waardering was over deze bijeenkomsten: gezellig, ontspannen en zinvol. Wij hopen dan ook van harte dat er veel leden zijn die zich zullen aanmelden. De avonden zijn bedoeld voor de leden uit de afdelingen “De Twa Dielen” en “Noordoost Fryslân". Maar men mag ook best wel introducés meenemen. Deelname is kosteloos en inclusief koffie of thee.

Waarom biedt de partij deze scholing eigenlijk aan?
Socialisten worden niet geboren, maar gemaakt. Gemaakt door ervaring en door scholing. En daarbij gaat het dan om onze kernbegrippen en de strijd voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit, vastgelegd in ons beginselprogramma.

Inhoud van de lokale scholing:
In drie avonden van 2,5 uur worden de volgende onderwerpen behandeld:
De SP in Vogelvlucht:ontwikkeling van de SP toegespitst op activisme, dien het volk en organisatie
Ideologie en visie: de belangrijkste ideologische stromingen, verwantschap met politieke partijen, neoliberalisme en de visie van de SP
Het activisme van de SP: het belang van activisme, welke soorten acties zijn er, hoe organiseer je mensen, hoe weet je wat er leeft, hoe pak je een actie aan

Wanneer?
De drie avonden worden gehouden op de volgende data: 11 februari, 3 maart, 24 maart van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Plaats?
Wordt nog bekend gemaakt.

Even een opmerking over de werkwijze:
Het gaat er vooral om dat we samen op een leuke manier een duik nemen in de genoemde onderwerpen en zoals de naam van de cursus al aangeeft: het gaat om de basisvorming en het is dus ook niet al te ingewikkeld. Kortom: beschouw het maar als gespreksavonden, waarbij Auke Veenstra de aangever is en e.e.a. in goede banen probeert te leiden en te houden.

Opgave:
Als je wilt meedoen, geef je dan
voor of uiterlijk donderdag 17 januari op.
Dan kunnen we tijdig een zaal(tje) bespreken en materiaal bestellen. Opgave kan telefonisch of per e-mail bij: T. Visser, 0519 - 294336 of per email detwadielen@sp.nl Geef dan ook even je adres, telefoonnummer en eventueel je e-mailadres door. Als je iemand meeneemt, meld dat dan vooral even. Als iemand vervoer nodig heeft, meld dat dan ook even. Kunnen we even bekijken, hoe we dat op moeten lossen. Neem, als je meedoet, papier en pen mee.

Als we enig zicht hebben op het aantal deelnemers krijgen jullie zo spoedig mogelijk bericht over de plaats waar we de bijeenkomst houden. En dan ontvangen jullie ook de eerste achtergrondinformatie.

Hartelijk welkom en graag tot ziens op maandag 11 februari!

Met vriendelijke groeten,

Taeke Visser
Afdelingsvoorzitter SP De Twa Dielen

Noordoost Fryslan

U bent hier