h

enquête herindeling

25 oktober 2007

enquête herindeling

Door de regering in Den Haag en Gedeputeerde Staten van Fryslân wordt druk uitgeoefend op de Friese gemeenten om te gaan herindelen. Het lijkt er sterk op dat de gemeenten hieraan gehoor zullen gaan geven, ook uw gemeente misschien. De gemeenteraad en wethouders van uw gemeente zijn waarschijnlijk al druk bezig om zich een mening te vormen en plannen te maken. Bij vele gemeenten lijkt het er eigenlijk meer op dat men zich al bezighoudt met de vraag met welke andere gemeente men zal gaan fuseren. Of men wel of niet zal gaan herindelen lijkt al geen punt meer te zijn.

De beslissing van uw gemeenteraad wordt bestempeld als een beslissing “van onderop”. De SP is echter van mening dat bij een zo belangrijke kwestie alle inwoners van een gemeente gehoord moeten worden. Er wordt ondertussen dus al heel wat over en door uw gemeente gesproken. Wordt uw stem daarbij ook gehoord? Is het niet zo dat het uw stem is die het meeste gewicht in de schaal zou moeten leggen?
Nu zeker!
Om tot een goed standpunt te komen, wil de SP dus graag weten wat u, als burger, van de eventuele herinrichtingsplannen van uw gemeente vindt.
Omdat u degene bent die “van onderop” en als eerste dient te beslissen of uw eigen gemeente zal gaan herindelen of niet.
Daarom vragen wij u om de enquête op de website van de SP-Fryslân in te vullen: https://fryslan.sp.nl/
De resultaten van deze enquête zullen we gebruiken om uw stem te laten horen.

Alvast dank voor uw medewerking.

U bent hier