h

Actie Stop uitverkoop Thuiszorg

15 september 2007

Actie Stop uitverkoop Thuiszorg

Stop uitverkoop thuiszorgDe marktwerking in de thuiszorg leidt tot grote verslechteringen. Duizenden ervaren krachten worden ontslagen. Anderen mogen alleen onder verslechterde arbeidsvoorwaarden blijven werken. Cliënten verliezen steeds vaker hun vertrouwde hulp en de kwaliteit van de zorg holt achteruit. Wij willen hier iets tegen ondernemen. Want cliënten hebben recht op fatsoenlijke zorg en het personeel heeft recht op fatsoenlijk loon.

Op www.zorggeenmarkt.nl kunt u de actie "stop de uitverkoop in de thuiszorg" steunen, alsmede uw eigen ervaringen vertellen, als zorgverlener of zorgbehoevende. Ook kunt u meer informatie vinden over de gevolgen van de aanbestedingen en actiemateriaal downloaden of bestellen.

Tevens kunt u op het WMO meldpunt SP De Twa Dielen in Dantumadeel, Dongeradeel, Ameland en Schiermonnikoog uw persoonlijke omstandigheden en ervaringen invullen. Wij inventariseren e.e.a., waarna tot actie kan worden overgegaan.

Het comite "Zorg Geen Markt" is een initiatief van SP-kamerlid Agnes Kant en een vijftigtal mensen die in de zorg werken. Inmiddels hebben meer dan 10.000 zorgwerkers zich aangesloten. Zij verzetten zich tegen de steeds verder doorgevoerde marktwerking in de zorg.

Meld uw ervaringen bij Meldpunt Thuiszorg
Lees praktijkervaringen in de thuiszorg

U bent hier