h

Gesprek tussen Woningcorporatie en SP in Dongeradeel

26 juli 2007

Gesprek tussen Woningcorporatie en SP in Dongeradeel

Wij hebben als SP Afdeling “De Twa Dielen” graag gebruik gemaakt van de uitnodiging van de Woning Coöperatie Dongeradeel om in een gesprek over het thema volkshuisvesting nader van gedachten te wisselen. Dit naar aanleiding van onze twee acties waar de W.C.D. bij betrokken was; de voorgenomen sloop van "De Snikke" in Metslawier en de Hoedemakerspolder e.a. in Dokkum.

Op vrijdag 20 juli werden wij (Reinze Visser en Johannes de Boer) welkom geheten door de Dhr. Megens , directeur van de W.C.D.. Na enige tijd gesproken te hebben over de W.C.D. als organisatie op zich, volgde er een gesprek over de door ons in een brief aangekaarte situatie in Metslawier, wat betreft de sloop van het complex “de Snikke”. Er werd ons stellig beloofd dat de W.C.D. in samenwerking met andere instanties, naar een positieve oplossing voor de bewoners zouden zorgdragen.

Volgend door ons aangegeven punt was de gehouden enquête onder de bewoners van de Hoedemakerspolder, Gedempte Hantumervaart en Buitentuinen. Dit soort acties werd als zeer positief ervaren door de W.C.D.. De W.C.D. is van plan om over 1 a 2 maand de bewoners een uitnodiging te sturen voor een bijeenkomst tussen bewoners en de W.C.D.. Dhr. Megens kon zich de ongerustheid van de bewoners wel voorstellen, maar men had volgens hem kunnen weten dat er geen plannen zouden worden gemaakt tot 2007/2008. Zeer zeker hierbij wordt de mening van de bewoners onder de loep genomen en de uitslag van de enquête meegenomen in een te beleggen bijeenkomst.

Verder hebben we nog gesproken over betaalbare huren voor starters en eenpersoonswoningen. Helaas geen problematiek waar je onder het genot van een kopje koffie direct een oplossing voor kan aandragen!
Daarna hebben we afscheid genomen van elkaar met de wens om in de toekomst vaker aan een tafel te zitten en te komen tot een, wat beide partijen ervaren als een zeer positief en verhelderend gesprek.

U bent hier