h

SP actie: belazerd door tv-belspelletjes?

28 april 2007

SP actie: belazerd door tv-belspelletjes?

 belazerd door tv-spelletjes?Om te onderzoeken op welke manieren mensen belazerd worden door zogenaamd eenvoudige belspelletjes, organiseert de SP de actie: 0900-BELAZERD 2007. In 2001 heeft de SP er ook aleens aandacht aan besteed, maar sindsdien is er nog steeds weinig veranderd, de oplichtingpraktijken gaan zelfs in verhevigde mate door. Wij hebben daarom uw hulp nodig om deze geldklop praktijken aan de kaak te stellen: vul uw ervaringen in middels het email formulier!

In 2001 organiseerde SP-Kamerlid Jan de Wit ook al een actie, namelijk ‘Ook 0900-BELAZERD?’ om te onderzoeken op welke manieren mensen belazerd werden door belspelletjes. Het onderzoek uit 2001 resulteerde in een rapport Ook Belazerd? (PDF, 85 KB).

Sindsdien is er nog steeds weinig veranderd, tijd om nogmaals een onderzoek te doen via de SP actie: 0900-BELAZERD 2007.

Een voorbeeld uit de praktijk. Iemand belt met het goede antwoord en wordt niet doorgelaten. Hij belt terug met een fout antwoord en wordt wél doorgelaten. Als de presentatrice in de uitzending om het antwoord vraagt, geeft hij toch het goede antwoord. Zij rekent het goed, maar de deelnemer krijgt na de uitzending te horen dat hij zijn prijs niet krijgt ‘omdat hij vals heeft gespeeld’.
En zo hoorden wij bijvoorbeeld dat bij een spelletje ‘zoek de verschillen’ halverwege de uitzending de foto’s vervangen werden door foto’s met andere verschillen, zonder dit de bellende kijkers te melden.

Ook wel eens meegedaan met een van de vele TV-belspelletjes, in de hoop op een leuke prijs? En bent u daar niet vrolijker van geworden? (Te) lang aan het lijntje gehouden? Forse telefoonrekening als onverwachte prijs gekregen? Gewonnen prijs nooit gehad? Andere klachten? Tweede-Kamerlid Jan de Wit is erg benieuwd naar uw ervaringen! Vul via de onderstaande weblink naar het SP artikel uw ervaring(en) in middels het email formulier! Alvast bedankt.

Het complete SP artikel "0900-belazerd 2007"
Belspelletjes eindelijk onder de loep OM

U bent hier