h

Stop de wooncrisis

31 januari 2020

Stop de wooncrisis

Nederland zit in een wooncrisis. Politici maakten van wonen een markt en besloten hard te bezuinigen. De gevolgen raken grote groepen in de samenleving hard. De huren zijn te hoog, de wachtlijsten te lang en kopen is vaak onmogelijk. Het kan en moet anders.

Om deze problemen en oplossingen te bespreken organiseerde de SP daarom een "Stop de Wooncrisis" conferentie in 't Zonnehuis in Amsterdam, met huurders, activisten, architecten en kunstenaars uit binnen- en buitenland.

De afgelopen 5 jaar zijn er 100.000 sociale huurwoningen verdwenen. De regering laat de graaiende markt z'n gang gaan. In Liverpool en Berlijn versloegen buurten het marktsysteem. Wat ze daar kunnen, kunnen wij ook!

De SP wil dat er genoeg betaalbare woningen zijn en de markt wordt teruggedrongen. De overheid moet het voortouw nemen, want de markt lost dit niet op. En de SP wil de wooncrisis samen met de klimaatcrisis aanpakken door nieuwe betaalbare energiezuinige woningen te bouwen en door bestaande woningen te verbeteren. En: Laat de overheid op zoveel mogelijk daken zonnepanelen leggen. Het is een investering voor ons allemaal.

Lees hier meer over de voorstellen van de SP.

Stop de Wooncrisis conferentie (kijk helemaal online terug).

Stop de Wooncrisis conferentie (kijk de samenvatting terug).

Reactie toevoegen

U bent hier