h

De lonen moeten omhoog

4 oktober 2019

De lonen moeten omhoog

Voorafgaand aan Prinsjesdag presenteerde de SP geen Troonrede, maar een Loonrede. Omdat het niet rechtvaardig is dat de winsten van bedrijven gigantisch zijn, maar veel werknemers daar niet hun eerlijke deel van krijgen. De lonen moeten dus omhoog. Voor docenten, verplegers, agenten, zzp-ers, de minima, enz. enz. Het is tijd dat werknemers een eerlijk deel van de winst krijgen. Het is tijd voor onze 10 miljard. Doe mee via https://sp.nl/lonen

Na het debat van Lilian Marijnissen bij de Algemene Beschouwingen sloot uiteindelijk de hele Tweede Kamer zich bij onze oproep aan: de lonen in het grote bedrijfsleven moeten met 5% omhoog. Het is winst dat andere partijen zich bij ons aansluiten dat de lonen omhoog moeten, maar daarmee hebben we het nog niet bereikt. Dat zullen we samen moeten afdwingen.

Bijvoorbeeld door met regelingen voor winstdeling ervoor te zorgen dat grote bedrijven hun gigantische winst niet alleen met hun aandeelhouders delen, maar vooral met hun medewerkers.

Natuurlijk blijven we strijden voor een hoger minimumloon en natuurlijk betere salarissen in de zorg, het onderwijs en de politie. Om dat voor elkaar te krijgen is meer druk nodig op de regering Rutte. 

Maar een eerste stap is gezet, en nu door! Voor een hoger loon voor iedereen. Voor een eerlijke economie die werkt voor ons allemaal. Voor een rechtvaardig Nederland waarin iedereen zijn eerlijke deel krijgt.

HET IS TIJD VOOR RECHTVAARDIGHEID! BEN JE NOG GEEN VRIEND VOOR RECHTVAARDIGHEID? SLUIT JE DAN NU AAN!

Klik hier.

Reactie toevoegen

U bent hier