h

In memoriam Jacob van der Hoek

12 juni 2019

In memoriam Jacob van der Hoek

Na de laatste provinciale verkiezingen is SP-er Jacob van der Hoek na een kort ziekbed overleden. Twaalf jaar lang, van 2007 tot 2019, was hij Statenlid voor de SP. Binnen die functie was hij ook nog fractievoorzitter, commissievoorzitter, lid van het presidium en de agendacommissie en lid van diverse werkgroepen.

Na de laatste verkiezingen is hij nog beëdigd als Commissielid – in zijn T-shirt met de beeltenis van Domela Nieuwenhuis: ús ferlosser.

En dat voor iemand die je beslist geen vergadertijger kon noemen. Integendeel: hij vond vergaderen over het algemeen maar tijdverspilling. Want je bereikte er vaak niks mee, terwijl dat nou juist was wat Jacob wilde: iets bereiken. 

Lees het hele In Memoriam hier op de provinciale website van de SP.

We wensen de familie, statenfractie en iedereen die hem kende veel sterkte.

Reactie toevoegen

U bent hier