h

Brussel niet de Baas Stem SP

22 mei 2019

Brussel niet de Baas Stem SP

De EU is volledig ontspoord. Ooit was zij een nuchter samen­werkingsverband van landen. Maar nu worden multinationals in de watten gelegd en werknemers tegen elkaar opgezet. De Europese elite wil zich bemoeien met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons werk. Ze droomt over een Europese superstaat met één regering en één leger. Het is de hoogste tijd om in te grijpen. Voor een sociale en rechtvaardige samenleving.

De SP wil dat we zelf kiezen hoe we samenwerken. Niet Brussel gaat over onze pensioenen en ons openbaar vervoer, maar wijzelf. Laten we samen de Europese elite een halt toe roepen. Wij laten Brussel niet de baas zijn!

WAT WILLEN WIJ? 

- Nederland is zelf de baas. We willen wel samenwerken, maar geen Brusselse bemoeienis met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons leger.
- Mensen boven multinationals. We stoppen de bevoordeling van multinationals en uitbuiting van mensen. We beperken arbeidsmigratie als middel om de lonen laag te houden.
- De verspilling moet stoppen. We verlagen de extreme salarissen van Europese politici fors. We schaffen het peperdure verhuiscircus en de overbodige Europese Commissie af.

Stem SP op donderdag 23 mei.

Twijfel je nog? Lees onze stemwijzer.

Programma en standpunten, klik hier.

Onze kandidaten, klik hier.

Reactie toevoegen

U bent hier