h

Nationaal zorgdebat op tv

23 januari 2017

Nationaal zorgdebat op tv

Op maandag 23 januari wordt het Nationaal zorgdebat op tv uitgezonden door Omroep Max. Er is veel onrust en discussie in de samenleving over hoe de zorg in Nederland is georganiseerd. Er is veel bezuinigd, bijna 11 miljard door het kabinet. Dat was nodig volgens premier Rutte...

Door het nieuwe zorgstelsel met marktwerking zijn de kosten niet gedaald maar juist gestegen. De omzet van de zorgverzekeraars is ook gestegen... Honderden verzorgingshuizen zijn gesloten of omgevormd tot verpleeghuizen. Veel ouderen en chronisch zieken komen in de knel. Soms doen ze een noodzakelijk beroep op hun kinderen... Men voelt zich een afvalproduct.

Doordat de zorg voor velen onbetaalbaar wordt - toeslagen gaan omlaag, het eigen risico steeds hoger - zien steeds meer mensen af van noodzakelijke zorg, zo melden huisartsen.

Hoe zorgen we dat de zorg betaalbaar blijft en eerlijk wordt verdeeld, ongeacht afkomst en inkomen?

U ziet het in het Nationaal Zorgdebat, met bezorgde burgers en bezielde zorgmedewerkers, mooie portretten van de dagelijkse praktijk, goede gesprekken en stevige discussies. Tot slot is er ruimte voor vragen en opmerkingen van kijkers. 

Maandag 23 januari, Omroep Max NPO2, 20.25 uur.

Dinsdag 24 januari, Omroep Max NPO2, 9.45 uur (herhaling)

Schaf het eigen risico en de zorgverzekeraars af!

Hoog tijd voor een Nationaal Zorgfonds

Reactie toevoegen

U bent hier