h

Strijd tussen zorgverzekeraars in Dokkum

13 december 2014

Strijd tussen zorgverzekeraars in Dokkum

Foto: SP Dongeradeel
Zaterdag 13 december is de strijd tussen de zorgverzekeraars losgebarsten in Dokkum. Actiegroep Red De Sionsberg riep deze dag uit tot Friese overstapdag. Om zo de macht en het aandeel van De Friesland (68%) in de regio van De Sionsberg te verkleinen.

In het VVV kantoor zijn 2 nieuwe, kleine zorgverzekeraars gehuisvest met het "hart op de juiste plaats", die wel kleinschalige zorg dichtbij willen inkopen.

Even verderop, op de markt, tracht "monopolist" De Friesland zijn klanten in de regio van De Sionsberg te behouden. Zo togen zaterdag zo'n 15 promotiemedewerkers met appels, gratis koffie en flyers door Dokkum. Blijkbaar voelt men de hete adem in de nek ...

Foto: SP Dongeradeel

Medewerkers van de kleinere zorgverzekeraars zitten in het voormalige VVV kantoor, met steun van het bedrijfsleven, om informatie te geven en nieuwe klanten te werven.
Om zo met een doorstart te proberen om in ieder geval als basis eerst een goede eerstelijnszorg te handhaven voor streekziekenhuis De Sionsberg in Dokkum.

Het is vandaag 3 jaar geleden dat Noordoost Friesland massaal in beweging kwam en er 22.000 handtekeningen werden verzameld voor het behoud van De Sionsberg.

Reactie toevoegen

U bent hier