h

Boeiende zorg discussieavond in De Westereen

2 december 2013

Boeiende zorg discussieavond in De Westereen

Henk van Gerven aan het woord tijdens de zorgavond
SP kamerlid Henk van Gerven aan het woord.

Op 29 november organiseerde SP afd. Dongeradeel / Dantumadiel een Zorg informatie en discussieavond in zorgcentrum Brughelencamp in De Westereen.

Welkom door Johan WijbengaNa een kort welkomswoord voor het publiek en de gasten door Johan Wijbenga (SP Dongeradeel / Dantumadiel), werd het woord gegeven aan de discussieleider Willem Verf.

Hierna kwam een voorstelronde door het discussie forum: Henk van Gerven (SP kamerlid Zorg), Ronald Dijksterhuis (wethouder zorg in Dantumadiel) en Gerrit van Dellen (actiegroep Red de Sionsberg). Zij gaven aan waar ze voor stonden en diverse stellingen werden behandeld, o.m. over de betaalbaarheid van de zorg, de marktwerking en het belang van goede zorg in de buurt.

Vraag van het publiekNa de pauze ontstond een levendige discussie met het publiek met veel informatie en tips door het forum. Het publiek deelde de ervaringen die men in de praktijk in de zorg had ondervonden en welke problemen en zorgen men zag voor de toekomst. Men was het er over eens dat iedereen recht moet houden op goede, kwalitatieve zorg.

Na afloop kregen de sprekers een bloemetje aangeboden en ging iedereen weer huiswaarts. Het was een zeer boeiende en geslaagde zorgavond.

Discussieleider Willem Verf krijgt een bloemetje
Discussieleider Willem Verf krijgt een bloemetje.

U bent hier