h

De SP en de kerstmarkt in Munnekezijl.

17 december 2007

De SP en de kerstmarkt in Munnekezijl.

Nadat Tineke en Ria een paar dagen van te voren allerlei voorbereidingen hadden getroffen, konden ze donderdagochtend 13 december de kraam voor de kerstmarkt in Munnekezijl gaan inrichten. Daar hebben ze veel werk aangehad en een compliment is dus op zijn plaats. De kraam zag er gezellig en goed verzorgd uit met allerlei informatie over de SP en de activiteiten van onze partij(afdeling). En men had niet verzuimd om het publiek fijne kerstdagen en en gelukkig 2008 toe te wensen via een groot spandoek.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bij het ophangen van de spandoek, werd er zeer boos gereageerd door de dame van de kraam ernaast. “SP, arre..., nee dat was maar niks.” Na enkele uren, door ons voorzien te zijn van koffie en warme soep, en veel van de gesprekken opgevangen te hebben, meldde voornoemde dame, dat ze zich aan zou melden bij de Partij.

Vragen van: “Wat doen jullie hier? Het is geen verkiezingstijd!” en “Waar zijn de andere partijen?” werden regelmatig gesteld, waarop wij duidelijk konden maken dat de SP ook tussen de verkiezingen door aktief is.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Voor een klein dorp is Munnekezijl er in geslaagd het publiek een uiterst gezellige markt te bieden en dat verklaart meteen de grote belangstelling. En daar profiteerde onze afdeling volop van. Het was vanaf 5 uur ’s middags een komen en gaan van belangstellenden. Voor en achter de kraam werden dan ook gesprekken gevoerd over zowel de SP als actuele problemen en de mening van de SP daarover. De Tribune, de Uruzgankrant en andere informatie werden aan de lopende band aan het passerende publiek uitgedeeld.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En dit had van tijd tot tijd weer levendige discussies tot gevolg, waarbij de mensen, als ze dat wilden, werden onthaald op een kop koffie. Maar ook voorbijgangers konden hiervan profiteren en van die gelegenheid werd dankbaar gebruik gemaakt. Kinderen werden verblijd met een ballon, terwijl ook de balpennen gretig aftrek vonden.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Opvallend waren toch wel de positieve reacties van het publiek. Uiteraard wilden velen weten, waarom de SP niet mee regeerde en niet aan de gemeenteraadsverkiezingen heeft meegedaan. Vragen die zo goed en duidelijk mogelijk werden beantwoord en dat werd gewaardeerd door de vragenstellers. Natuurlijk was niet iedereen het eens met de SP-ers, maar dat deed niets af aan de discussie. Kortom: De SP was duidelijk zichtbaar in Munnekezijl en heeft daar behoorlijk aan de weg getimmerd. Het afdelingsbestuur was zowel ’s middags als ‘s avonds met een paar mensen aanwezig en men was unaniem van mening dat de deelname aan deze markt een succes is geweest en zeker voor herhaling vatbaar.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

U bent hier